„Kui keegi arvab, et Venemaa positsioonid ameeriklaste raketitõrje ja Euroopa tavarelvastusleppe osas on seotud, siis ta eksib. Tavarelvastusleppe küsimused ei ole mingil moel seotud ameeriklaste Euroopasse paigutatavate raketitõrjesüsteemidega,” ütles Balujevski Moskvas pressikonverentsil.

Sõjaväeülema sõnul tunnetas ta lääneriikide kavatsust mitte ühineda Euroopa tavarelvastusleppega juba 1999. aastal, kirjutab Novosti. „Mis puutub Venemaasse, siis on ta täielikult valmis täitma Taga-Kaukaasiast vägede välja viimise kohust,” märkis Balujevski. „Ei ole mingit omavahelist seost vene vägede Gruusiast ning Dnestri äärest välja viimise ja NATO liikmete vahelise leppe ratifitseerimise vahel.”

Euroopa tavarelvastust puudutavat lepet nimetas kindralstaabi ülem Euroopa julgeoleku nurgakiviks. „NATO riigid on ehmunud Venemaa presidendi avaldusest leppe võimaliku ülevaatamise kohta,” märkis Balujevski.

Venemaa vastuseks ameeriklaste raketitõrjekilpidele võivad olla vähem kulukad süsteemid, teatas ta.

Balujevski teatas samuti, et Venemaa relvajõudude arendamise kava ei hakata ameeriklaste raketitõrjesüsteemide tõttu korrigeerima. „Relvajõudude arendamise kava aastani 2010 on kinnitanud Venemaa president,” teatas Balujevski.

Arengukava võidakse üle vaadata, kui maailmas toimuvad kardinaalsed muudatused. „Seni ei ole taolisi muudatusi toimunud,” ütles Balujevski.