Anonüümsust palunud ametnike sõnul pole otsust veel langetatud, kuid idee kohaselt plaanitakse Iraani territoriaalvete lähedusse saata praegusele ühele lennukikandja grupile lisaks veel teine lennukikandja, teatab Fox News.

USA ja Euroopa riigid üritavad sundida Iraani loobuma tuumaprogrammist, mis võimaldab Teheranil hankida tuumarelva. USA valitsus on alati keeldunud välistamast sõjalise jõu kasutamise Iraani vastu juhul, kui muul moel ei suudeta sundida Iraani loobuma tuumarelvastumisest.

Plaan suurendada USA mereväe võimsust Lähis-Idas on arutluse all olnud juba mõnda aega, lõpliku otsuse tegemine on aga viibinud.

Hetkel on USA-l regioonis lennukikandja USS Dwight D. Eisenhower, mis lahkus Ameerikast septembri lõpus. Lennukikandjat saadab neli hävitajat ning allveelaev, laevastikugrupis on kokku 6500 meremeest.

Eisenhoweri lahingugrupp vahetas välja USS Enterprise laevastikugrupi, mis viibis Vahemeres alates 2002. aastast.

Oktoobris korraldas USA Pärsia lahes mereväeõppused, millel harjutati tuumatehnoloogia salakaubaveo takistamist. Kuue riigi osalusel toimunud manöövrid toimusid Iraani ranniku lähedal.