Kuigi teksti täpset sisu pole veel teada, väidavad asjaga seotud akadeemikud, et 1970. aastal Egiptusest leitud tekst tõestab, et Juudas arvas end tegutsevat osana Jumala plaanist, kui reetis Jeesuse roomlastele 30 hõbemündi eest, teatab The Telegraph.

Traditsioonilised kristlikud ringkonnad kardavad, et taolise teksti laiem levitamine on katse rehabiliteerida meest, keda on läbi ajaloo peetud reeturluse sünonüümiks.

Juuda pooldajad väidavad omalt poolt, et kui Jeesust poleks reedetud, poleks teda risti löödud ning kogu edasiste sündmuste ahel ristil suremisest, surnust üles tõusmisest ning inimkonna pattude lunastamisest oleks olemata jäänud. Seega oleks ka kristlus usuna sündimata jäänud.

Juuda evangeeliumi tõlkijaiks oli Genfi Ülikooli akadeemik Rodolphe Kasser, keda peetakse maailma juhtivaks koptiusu eksperdiks.

Rebenenud ja räbaldunud papüürustekst on pika ajalooga, seda pakuti aastaid erinevatele Euroopa ja Ameerika ostjatele, kuni see tuli välja Šveitsis Baselis oleva Maecenas Foundation omandusest. Tekst arvatakse olevat pärit 4. sajandist, mõned õpetlased usuvad, et see on kirjutatud kas Juudase enda või teda toetanud grupi poolt.