Plahvatused toimusid Warren Streeti, Shepherds Bushi ja Ovali metroojaamas. Üks inimene sai vahejuhtumites siiski vigastada, ent see toimus plahvatusele järgnenud rüseluse ajal.

BBC andmeil leidsid korrakaitsjad sündmuskohtadelt ka pommi meenutavad seadeldised, ent need osutusid imitatsiooniks. Politsei otsis jaamadest ka keemiarelvi, kuid ei leidnud. Viie metrooliini töö on peatatud.

Shepherd’s Bushi jaamas oli politsei teatel üks mees lubanud end õhku lasta ja jooksnud seejärel minema.

Metroojaamas viibinud pealtnägijate sõnul olla rongis ühe mehe käes olnud seljakott äkki plahvatanud. Plahvatus ei olnud tugev, kuid rebis koti lõhki.

Sky TV teatas politseiallikaile tuginedes, et seekordse rünnaku puhul oli pigem tegemist detonaatorite, mitte pommiplahvatustega. Transpordikompanii esindaja ütles, et Warren Streeti metroojaamas toimus naeltega täidetud pommi plahvatus.

Päästetöötajad said ka väljakutse Londoni idaossa, kus ühes bussis toimus plahvatus. Bussifirma esindaja sõnul purunes plahvatuses bussi aken, ükski inimene viga ei saanud.

Plahvatused Londoni transpordisüsteemis toimusid umbes ühel ajal, kuid olid väiksemad kui kaks nädalat tagasi toimunud, ütles Londoni politseiülem Ian Blair. Politsei on seoses plahvatustega pidanud kinni kaks kahtlusalust.

Politsei loodab, et London pöördub kiiresti tagasi normaalse elu juurde, ütles peaminister Tony Blair, julgustades avalikkust rahulikuks jääma.

“Me teame, miks neid asju tehti. Neid tehti inimeste hirmutamiseks,” ütles peaminister pressikonverentsil. “Õnneks ei ole sel korral kannatanuid. Me peame reageerima rahulikult.”

Blairi sõnul on veel vara öelda, kes olid seekordse terrorirünanku taga.

Täpselt kaks nädalat tagasi tapsid kolmes metroorongis ja ühes bussis kärgatanud plahvatused Suurbritannia pealinnas 56 inimest, sealhulgas neli enesetaputerroristi.