Infoagentuur RIA Novosti märgib, et toetusallkirja Obamale mõeldud pöördumisele saab anda rahvusvahelises sotsiaalvõrgustikus Face Book.

Kirjas märgitakse muu hulgas, et Ameerika Ühendriikide ja kogu maailma armeenlased usuvad sellesse, et Obama ja USA tunnistavad lõpuks pooleteise Osmani impeeriumi (Türgi Vabariigi eelkäija) armeenlase tapmise genotsiidiks.

„Ka teie eelkäijad lubasid öelda välja termini „genotsiid", kuid kahjuks pole nad oma lubadusi täitnud. Andke meile šanss ja tunnustage seda, mida teilt oodatakse ammu. Armeenlasi on geopoliitika huvides petetud," seisab kirjas.

„Koos miljonite armeenlastega, kes jäid ellu, ja nende järeltulijatega, kes on mööda tervet ilma laiali pillutatud, me ootame, et te võtaksite vastu armeenlaste genotsiidi resolutsiooni," rõhutatakse USA riigipeale saadetud läkituses.  

Osmani impeerium viis 19. saj. lõpus - 20. saj. alguses ellu armeenlaste vastast poliitikat: neid kiusati regulaarselt taga, korraldati pogromme ning kihutati riigist minema. Väidetavalt hävitati ainuüksi 1915 aastal üle 1,5 miljoni armeenlase.

Juba mitmed riigid on genotsiidi fakti tunnustanud - esimesena tegi seda 1965. aastal Uruguay, kellele järgnes Venemaa, Prantsusmaa, Itaalia, Saksamaa, Holland, Belgia, Poola, Leedu, Slovakkia, Rootsi, Šveits, Kreeka, Lõuna-Küpros, Liibanon, Kanada, Venezuela, Argentina ja USA 42 osariiki.

Samuti on seda tunnustanud ka Vatikani kirikuriik, Euroopa Parlament ja Ülemaailmne kirikute nõukogu.

Türgi eitab traditsiooniliselt genotsiidisüüdistusi ja suhtub väga valulikult lääneriikide poolt tulevale kriitikale selles küsimuses.