Kauge Kaukaasia riigi peaks kandideerib korraga üheksa inimest — teiste seas ka Vabariikliku partei esimees ja praegune peaminister Serž Sarkisjan, taasiseseisvunud Armeenia esimene president Levon Ter-Petrosjan ja endine spiiker Artur Bagdasarjan, teatab Interfax.

Armeenias on 2,328 miljonit valimisõguslikku kodanikku, kelle tarbeks avati riigi territooriumil 1923 valimisjaoskonda.

Võiduks esimeses voorus peab presidendikandidaat koguma 50 protsenti pluss ühe hääle. Juhul kui see kõigil ebaõnnestub, siis toimub hiljemalt kahe nädala pärast kuulutatakse välja valimiste teine voor, kus osalevad kaks enim hääli saanud kandidaati.

Briti firma Populus poolt läbi viidud küsitluse järgi on suurimad šansid presidendiks valituks saada praegusel peaministril Sarkisjanil, kelle poolt oleks nõus hääletama 51 protsenti valijatest.

Valimiskampaaniat ja valimisi jälgivad rahvusvahelised OSCE, ENPA ja SRÜ riikide vaatlejad, samuti ka kohalike ühiskondlike organisatsioonide ja erakondade esindajad.

Esimesed lävepaku tulemused (exit-polls) avalikustatakse kell 22 kohaliku aja järgi (kell 20 Eesti aja järgi). Esimesed esialgsed valimistulemused selguvad ööl vastu kolmapäeva.