Infoagentuur Interfax märgib, et sõjatehnika ilmus Gruusia pealinna kohe pärast seda kui siseministeerium teatas, et paljastas vandenõu, mille eesmärgiks oli sõjaväestatud mäss.

Samas on endine kaitseminister Georgi (Gia) Karkarašvili, kelle perekonda nimetati mässu võimalike organisaatorite sekka kuuluvaks, teatanud, et ta ei usu mingeid riigipöörde ettevalmistamise jutte.

„Gruusia on täna haigete inimeste kätes, kes kirjutavad ise stsenaariume, ise mängivad, seejärel teevad filmi ja näitavad seda ühiskonnale hirmutamiseks," märkis Karkarašvili.

Enda sõnul ei tea ta midagi olukorrast Muhrovani sõjaväebaasis, kus baseerub tankipataljon ja sõjaväe eriüksus.


Gruusia siseministeerium levitas täna hommikul teadet, et on paljastanud sõjaväelaste vandenõu ja vahistanud mitu selle ninameest. Teatati ka, et mässajad omasid Venemaa toetust.

Samal ajal teatas riigi kaitseministeerium, et Muhrovani baasi juhtkond on keeldunud peastaabi käske täitmast, kuid pole ka mingeid nõudmisi esitanud.

Allumatute sõjaväelastega peetakse läbirääkimisi. Politsei on baasi sisse piiranud.

Sõjavägi on alustanud Tbilisist 30 kilomeetri kaugusel oleva baasi suunas liikumist. Lisaks sõjatehnikale ja soomukitele lendavad selles suunas ka kopterid.