Horvaatia ja Bosnia sõjas eliitüksust Tiigrid juhtinud Arkan lasti maha laupäeva pealelõunal ühe Belgradi hotelli vestibüülis.

"Arkan tundis end selles hotellis turvaliselt ja vabalt. See oli justkui tema teine kodu. Ka tema pulmad toimusid siin," rääkis Arkani kauaaegne sõber Zika.

Tema ja teised kolmapäevasest leinatalitusest osavõtnud ütlesid, et neil ei ole aimugi, kes võis olla Arkani surma taga. Lisaks temale sai tulistamises surma veel kaks inimest.

Mitmed tunnistajad väidavad, et enne tulistamist kätles Arkan tapjaga.

"Tema sõjavaenlased ei suutnud teda tappa, aga paistab, et sõbrad said sellega hakkama," ütles medõde Olga Nikolic, kes veetis viis aastat Arkani ja tema üksustega rindel.

Politsei ei ole tapmise kohta avaldust teinud, meedia arutab innukalt, kes võis tappa ÜRO sõjakuritegude tribunali poolt süüdistatava Arkani.

Ajakirjanduse väitel on potentsiaalsete mõrvarite nimekiri pikk. Arkanil oli sõpru ja vaenlasi nii allilmas kui Jugoslaavia võimudes, samuti nende seas, kelle vastu ta sõja ajal võitles.

Jugoslaavia presidendi Slobodan Milosevici valitsuskoalitsiooni kuuluva Jugoslaavia Vasakpartei infominister Goran Matic ütles teisipäeval New York Timesile: "Arkan oli lihtsalt kurjategija ja ta tappis Montenegro maffia, kes tahab Belgradi vallutada."