Arafati kõne Ram Allah’s oli esimene ametlik reageering USA presidendi George W. Bushi avaldusele, milles kinnitati toetust Iisraeli plaanile jätta tulevase rahuleppega alles osa Läänekaldal asuvatest juudiasundustest ning välistada pagulaste tagasipöördumine oma kodukohta.

Selgelt ärritunud Arafat ei viidanud Palestiina televisioonis ülekantud avalduses otseselt Bushile, kuid ütles: “Iisraeli fanaatilised liidrid eksivad niisamuti nagu nende toetajad ning te teate, keda ma silmas pean.”

“Palestiina rahvas ei loobu taotlemast vabadust ja sõltumatust ja riiki, mille pealinn on Jeruusalemm, kas see neile (Iisraelile) meeldib või mitte,” ütles Arafat.

“Meie saatus on kaitsta meie maad, pühapaiku, Jeruusalemma ja meie õigust vabadusele ja iseseisvusele ning pagulaste õigust pöörduda tagasi kodumaale,” rõhutas Arafat.

Palestiina Omavalitsus reageeris ägedalt, kui USA president George W. Bush ütles kolmapäeval pärast kõnelusi Iisraeli valitsusjuhi Ariel Sharoniga, et palestiinlastest pagulased peavad elama asuma Palestiina riiki. Bush välistas sellega nende õiguse pöörduda tagasi territooriumile, mille nad kaotasid Iisraeli riigi loomisel 1948. aastal.