Muude vandenõuteooriate hulgas liigub ringi kuuldus, et Arafatil on aids. USA parempoolne ajakiri National Review peab seda täiesti reaalseks võimaluseks.

Arafati raviarstid on välistanud vähi võimaluse ning mõned asjaga mitte seotud arstid on väliste sümptomite põhjal viidanud HIV võimalusele.

Arafati veri on väga halb, valgete vereliblede hulk on ülikõrge. Kui verevähk välja arvata, siis ei ole eriti palju võimalikke diagnoose järel. Olemasoleva info põhjal on tema immuunsussüsteem lakanud toimimast. Lisaks sellele on ta kaotanud ligi kolmandiku kehakaalust. Ühtlasi toimus Arafati vaimse seisundi kiire halvenemine.

Juttudele lisab vürtsi see, et Ceaucescu-aegne Rumeenia julgeolekuülem Ion Pacepa mainib oma mälestustes, et Arafat oli biseksuaalne. Rumeenia salateenistus olevat pealt kuulanud orgiaid, kus Arafat oma ihukaitsjatega seksis.

Araabiamaailm suhtub homoseksualismi ülimalt negatiivselt, mis võib spekualtsioonide kohaselt olla üks põhjus, miks Arafat eelistas ravi Prantsusmaal, mitte mõnes Araabia naaberriigis.