Varem Iisraeli esindajatega kohtunud ja seejärel Arafatiga kõnelnud Palestiina omavalitsuse minister Saeb Erekat ütles, et Arafat lükkab selle nõude täies ulatuses tagasi.

Erekat kinnitas, et kõik palestiinlased seisavad praegu Arafati selja taga. Iisraeli käimaoleva aktsiooni eesmärgina nimetas ta katset murda palestiinlaste sõltumatusetaotlust ja sundida neid vastu võtma “igavesti kestev ajutine lahendus”.

Iisraeli armee on piiranud Arafati kompleksi Ramallah’s alates eelmisest neljapäevast, kuid loobus rahvusvahelise avalikkuse survele tema kantseleihoone ründamisest.

Hoones arvatakse viibivat üle 200 inimese. Nende seas on ka 50 isikut, keda Iisrael peab kuidagi seotuks terrorismiga ning soovib kas küsitleda või pikemalt kinni pidada. Iisraeli poolt tagaotsitavate seas viibib hoones väidetavalt ka 19 kõrgematasemelist tsiviil- ja julgeolekuametnikku.

Iisraeli poolt Ramallah’s kehtestatud blokaadi mõistis esmaspäeval hukka Araabia Liiga. Küsimust arutas esmaspäeval ka ÜRO Julgeolekunõukogu.