“Olen valmis (sisside vastu) seaduse maksma panema tingimusel, et Iisrael peatab oma rünnakud,” ütles Arafat usutluses Reutersile, kuid ei täpsustanud kavatsetavaid samme.

Ta rõhutas aga, et ei kavatse riskida palestiina kodusõja puhkemisega, millisele ohule on viidanud ka peaminister Mahmoud Abbas, põhjendades kõhklusi äärmusrühmituste vastu karmide abinõude tarvituselevõtmisel.

USA eestvõttel toimuvast rahuprotsessist välja jäetud Arafat rääkis sisside ohjeldamise tingimustest pärast teisipäevast raketirünnakut Gazas, millega Iisrael üritas tappa Hamasi liiget, kuid surmas hoopis juhusliku lähedusesviibija.

Arafati sõnul andis ta 35 kuud väldanud Iisraeli-vastase ülestõusu algfaasis korralduse äärmuslaste juhte vahistada ja võib seda jälle teha, kuid ei hakka palestiinlastes viha tekitamisega riskima, kui Iisrael rünnakuid jätkab.

Iisrael on öelnud, et ei näe teist väljapääsu kui otserünnakud sissidele, kes katkestasid neljapäeval vaherahu, mida niigi häirisid mitmed suitsiidirünnakud.

Arafat kinnitas, et soovib Lähis-Ida rahuplaani jätkamist ja kutsus Washingtoni Iisraeli ohjeldama. “Kas teedekaart ei käi ka Iisraeli kohta? Me oleme mitmel korral olukorda kontrollinud ja suutsime saavutada vaherahu, mida enamus Iisraeli poliitilisi ja sõjalisi liidreid pidevalt ja jõhkralt rikkus.”