Saatuslik intsident leidis aset Frankfurti lähedal asuvas McDonald'si restoranis kaks nädalat tagasi laupäeval, kui Tuğçe läks appihüüete peale appi kahele naisele, keda kolm meest ahistasid.

Tuğçe seisis vaenupoolte vahele ja soovitas neil rahuneda, misjärel mehed otsustasid restoranist lahkuda. Mõni aeg hiljem, kui 23-aastane oli söömise lõpetanud ja lahkus restoranist, tungis üks meestest talle parkimisplatsil kallale ja lõi teda sedavõrd tugevalt meelekohta, et Tuğçe langes löögi tagajärjel koomasse.

Arstid diagnoosisid ajusurma, kust enam ellu ei ärgata, ja perekond andis loa rahva silmis kangelase staatusesse tõusnud naist elus hoidnud aparaadil juhtmed seinast tõmmata sel reedel, Tuğçe 23. sünnipäeval.

Intsidenti pealt näinud inimesed süüdistavad kiirtoidurestorani personali tegevusetuses. „Ma ei mõista, miks peab kahele abi paluvale tüdrukule appi tormama naisterahvas lihtsalt  sellepärast, et keegi mitte midagi ette ei võta,“ küsis Tuğçe onu intervjuus ajalehele Die Welt.

Neiu perekonnale kirjutas kaastundeavalduse Saksamaa president Joachim Gauck. "Ta jääb meile alati eeskujuks. Samal ajal, kui teised vaatasid kõrvale näitas ta üle erakordset julgust ja moraali," kirjutas ta.

Tuğçega juhtunust on saanud kogu Saksamaa tragöödia. Enam kui 50 000 inimest on allkirjastanud petitsiooni presidendile, kus soovitakse, et neiule antaks postuumselt riiklik orden. Reedel kogunesid Offenbachi haigla ette noort tüdrukut leinama tuhanded kohalikud elanikud.

Naise tapmises süüdistatuna on vahi alla võetud 18-aastane meesterahvas.