Iraagi luure saatis teate, milles öeldi, et Islamiriigi juht Abu Bakr al-Baghdadi andis käsu korraldada lähipäevil Iraagis ja Süürias võitlevates koalitsiooni riikides ning ka Iraanis ja Venemaal rünnak, teatab Associated Press.

Teates öeldi, et iraaklastel ei ole spetsiifilisi detaile selle kohta, millal või kus rünnak aset leiab. Kõrge Prantsuse julgeolekuametnik ütles AP-le, et Prantsuse luure saab sedalaadi teateid kogu aega ja iga päev.

USA kõrge luureametnik ütles, et ei ole teadlik lääne valitsustele saadetud informatsioonist ohu kohta, mis oleks olnud piisavalt spetsiifiline, et Pariisi rünnakud ära hoida.

Kuus Iraagi ametnikku kinnitasid informatsiooni saatmist ning koopia sellest teatest on Associated Pressi valduses. Neli luureametnikku teatas, et nad hoiatasid potentsiaalse rünnaku eest Prantsusmaad eraldi. Kaks ametnikku ütles AP-le, et Prantsusmaad hoiatati ette detailides, mida Prantsuse võimud pole veel avalikustanud.

„Me saime informatsiooni oma otseallikatest terroriorganisatsioonis Islamiriik terrorist „Abu Bakr al-Baghdadi“ antud käskude kohta, mis suunasid kõik organisatsiooni liikmed toime panema rahvusvahelist rünnakut koalitsiooniriikide ning lisaks Iraani ja Venemaa vastu, pommiplahvatuste või tapmiste või pantvangivõtmiste näol lähipäevil. Meil ei ole praegu informatsiooni nende terrorioperatsioonide toimepanemise aja ja koha kohta,“ öeldakse Iraagi teates.

Iraagi ametnike sõnul said ründajad väljaõppe Islamiriigi de facto pealinnas Raqqas, kus neid treeniti spetsiaalselt selleks ülesandeks ja eesmärgiga saata nad Prantsusmaale.

Prantsusmaal ootas ees „uinuv“ rakuke, kes ründajatega kohtus ja aitas plaani ellu viia.

Operatsioonis osales kokku 24 inimest: 19 ründajat ja viis logistika ja planeerimise juures aidanut.