„Tuleks meil olla mures Huawei ja teiste Hiina ettevõtete pärast? Jah, me peaksime mures olema, sest nad on kehtestanud reeglid, mille kohaselt tuleb IT-ettevõtetel teha koostööd luureasutustega. Jutt käib ju kohustuslikest tagaustest, mille vastu ma olen alati olnud,“ ütles Ansip pressikonverentsil Brüsselis.

„Tavaliste, normaalsete inimestena peame me muidugi olema murelikud, /../ sest see ei ole hea märk, kui ettevõtetel tuleb hakata oma süsteeme teatud luureasutustele avama,“ nentis ta.

Ansipi märkus tuli päev pärast seda, kui Kanadas võeti panganduspettuse kahtlusega vahi alla Huawei juhtivtöötaja ja selle asutaja tütar Meng Wanzhou, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Huawei, mis teenis mullu pea saja miljardi dollari jagu tulu ja mida peetakse Hiina Nokiaks (või tegelikult isegi pigem Apple'iks), seisab silmitsi süüdistustega sügavas seotuses kommunistliku riigivõimuga, mis tekitab lääneriikide pealinnades juba ammu hirme, et hiinlased võivad selle tehnoloogia abil tegeleda spioneerimisega.