Amnesty 28-leheküljeline raport „“Tsiviilobjektid ei saanud kahjustada“: Venemaa avaldused tema rünnakute kohta Süürias paljastatud“ toob esile kõrge hinna, mida tsiviilisikud on pidanud maksma arvatavate Vene rünnakute eest kogu riigis. Keskendutakse kuuele rünnakule Homsis, Idlibis ja Aleppos septembrist kuni novembrini. Nendes hukkus vähemalt 200 tsiviilisikut ja umbes tosin võitlejat.

Raport sisaldab ka tõendeid, mis viitavad sellele, et Vene võimud võivad olla valetanud, et varjata õhurünnakute tekitatud kahjustusi mošeele ja välihaiglale. Dokumenteeritakse ka tõendid selle kohta, et Venemaa on võinud kasutada rahvusvaheliselt keelatud kobarpomme ja juhitamatuid pomme elamupiirkondades.

Amnesty on intervjueerinud rünnakute pealtnägijaid ja neis ellujäänuid, uurinud videomaterjali ja fotosid ning saanud abi relvaekspertidelt.

Amnesty uuringud viitavad sellele, et nende piirkondade vahetus läheduses, mida kõnealused rünnakud tabasid, ei olnud sõjalisi sihtmärke ega võitlejaid. See viitab sellele, et rünnakud võisid rikkuda rahvusvahelist humanitaarõigust ning võivad endast mõnedel juhtudel kujutada sõjakuritegusid.