AI osutas oma raportis, et on saanud kinnituse ühe seni teadmata lennu kohta Maroko pealinnast Rabatist Vilniusse 2005. aasta algul. 17. veebruaril Vilniuses maandunud lennuki tellijaks oli firma, mida seostatakse CIA vangide transportimise programmiga, teatas AI BNS-i vahendusel.

Organisatsiooni andmetel peeti alates 2004. aastast Rabatis kinni palestiinlast Abu Zubaydahit. Tema arvatavast kinnipidamisest Vilniuses teatas jaanuaris teine valitsusväline organisatsioon Reprieve, ent Leedu prokuratuur ütles toona, et pole selle väite kinnituseks saanud ühtegi dokumenti.

AI kutsus Leedu peaprokuratuuri viivitamatult taasalustama salavanglat puudutavat uurimist ning selgitama välja mitte üksnes Leedu, vaid ka USA ametiisikute rikkumised.

Peaprokuratuur ütles neljapäeval, et uurib saadud materjale hoolikalt ning kui leiab neist varem uurimata tähtsaid asjaolusid, siis langetab otsuse kohtueelse uurimise taastamise kohta.

Prokuratuur sulges salavanglaid puudutava kohtueelse uurimise jaanuarikuus. Uurimine algatati pärast parlamendiuurimist, mille käigus selgitati välja, et Vilniuse lähedal olid olemas vastavalt sisse seatud ruumid, ent uurimine ei suutnud vastata küsimusele, kas Leedus terrorismis kahtlustavaid ka tegelikult hoiti.