"Sisenesime nüüd rahvahoonesse," ütles protestimarssi juhtinud poliitik Mussallam al-Barrak BNS-i vahendusel.

Demonstrandid nõudsid 50-liikmelise parlamendi laialisaatmist väidetava korruptsiooni tõttu. Rahvahulk murdis lahti parlamendikompleksi värava ja valgus istungitesaali, kus inimesed laulsid hümni ja lahkusid mõne minuti pärast.

Meeleavaldajad üritasid eelnevalt marssida peaminister šeik Nasser Mohammad al-Ahmad Al-Sabahi residentsi juurde, kuid politsei lasi nende tõkestamiseks käiku kumminuiad. Pealtnägijate sõnul sai kokkupõrgetes vähemalt viis inimest vigastada.

Naftarikkas Kuveidis on viimase viie aasta jooksul olnud mitu tõsist poliitilist kriisi, mida seostatakse eeskätt võimuvõitlusega valitsevas perekonnas. Opositsioon heidab peaministrile ette suutmatust riiki juhtida ja korruptsiooniga võidelda. 16 parlamendiliiget süüdistatakse altkäemaksu võtmises umbes 350 miljoni dollari väärtuses.

Valitsusperekond on juhtinud Kuveiti kogu tema 250-aastase eksistentsi jooksul ning kuveitlased on harva nende võimu kahtluse alla seadnud. Perekonda kuuluvad nii emiir, kroonprints kui peaminister ning tema kontrolli all on ka kaitse-, sise-, ja välisministri portfellid.