„Tundes enesel vastutust Vnukovos juhtunu eest, esitasid ettevõtte juhid, peadirektor Andrei Djakov ja tema asetäitja Sergei Solntsev, kes kureerib lennuväljateenistusi, lahkumisavalduse. Juhatus rahuldas selle,“ teatas lennuvälja pressiesindaja Jelena Krõlova RSN-i ja Lenta.ru vahendusel.

Ametist on vabastatud ka lennujaama vahetustedirektor, ekspluatatsiooniosakonna ülem ja peainsener.

Varem vahistati seoses lennukatastroofiga Vnukovo lennuväljal viis lennuvälja töötajat: lennujaamateenistuse peainsener Vladimir Ledenev, kes juhtis lumekoristustöid, lendude juht Roman Dunajev, õnnetuse hetkel lennuliiklust juhtinud dispetšer-stažöör Svetlana Krivsun ja dispetšer Aleksandr Kruglov ning lumekoristusmasina juht Vladimir Martõnenkov.


Uurijate andmetel ei pidanud vahistatud kinni lendude ja maapealsete tööde ohutusnõuetest, mis viis tragöödiani.

De Margerie' eralennuk Dassault Falcon põrkas 20. oktoobril kell 23.57 Moskva aja järgi hoovõturajal kokku lumekoristusmasinaga, mille tagajärjel hukkusid kõik neli lennukis olnud inimest, sealhulgas De Margerie.

Õnnetuse võimalike põhjustena uuritakse dispetšerite või lumekoristusmasina juhi viga. Viimane oli uurimiskomitee andmetel purjus, kuid tema advokaat eitab seda. Veel kontrollitakse õnnetuse põhjustena ebasoodsaid ilmastikuolusid ja piloodi viga.