Valgelt Majalt Venemaa ametnikele sanktsioone rakendada paluvale petitsoonile oli teisipäeva keskpäevaks allkirja andnud juba ligi 55 000 inimest.

"Me oleme nördinud Venemaa seaduseandjate käitumisest, mis ületas igasugused inimlikud piirid ja ohustab tuhandete vene orbude heaolu," kirjutatakse reedel avaldatud petitsoonis.

Sarnaselt sõnastatud teises petitsoonis nõutakse, et USA laiendaks Magnitski seaduse sanktsioone ka Venemaa riigiduumas abordiseadust toetanud ametnikele. Esmaspäva hommikuks oli petitsoon kogunud üle 8000 allkirja, kirjutab Ria Novosti.

Magnitski seaduseks nimetatakse viisakeeldu venelastele, kes vastutavad jurist Sergei Magnitski surma eest Vene vanglas.

Vastus Magnitski seadusele, millega keelatakse USA kodanikel Vene laste adopteerimine, valmistati ette ja võeti riigiduumas vastu kõigest 11 päevaga.

Lisaks lapsendamisele keelab seadus ka USA mittetulundusühingute tegevuse Venemaal. Samuti rakendatakse seaduse kohaselt viisa- ja finantssanktsioone välisriikide kodanike suhtes, kes on pannud toime kuritegusid venemaalaste vastu või ei ole takistanud selliste kuritegude toimepanemist, vahendab Lenta.ru.

Venemaa president Vladimir Putin nimetas lapsendamise keelamist adekvaatseks meetmeks.