"Eston Kohver on arreteeritud. Kohtumine leidis aset kinniste uste taga," ütles kohtu pressiesindaja Julia Skotnikova Interfaksile.

Väidetavalt juhtumiga kursis olev allikas lisas aga väljaandele, et Kohver arreteeriti kaheks kuuks. Allika sõnul süüdistatakse meest spionaažis ja teda ähvardab süüdimõistmisel 10 kuni 20 aastane vanglakaristus.

Kaitsepolitsei teatas eile, et nende ametnik viidi hommikul Eesti territooriumilt relva ähvardusel Venemaale.

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu sõnul polnud sündmuskohal märke tulevahetusest ega verest, aga näha oli rüseluse märke. Sinisalu sõnul ähvardati meest relvaga.

Kaitsepolitsei kinnitas kella 20.20 paiku, et röövitud mees oli Eston Kohver ning röövimine toimus kindlasti Eesti territooriumil.

Venemaa eriteenistus FSB teatas aga, et on Pihkva oblastis kinni pidanud kaitsepolitsei töötaja, kes oli relvastatud ja kes tegeles luuretööga, vahendas ITAR-TASS. Kapo andis teada, et mingeid nn "luure iseloomuga materjale" Eesti ametnikul kaasas ei olnud kuna tegemist oli kapo teabehankeoperatsiooniga seoses piiriülese salakaubaveo ja korruptsiooniga.

Eesti välisminister Urmas Paet sõnas Delfile, et käimas on läbirääkimised Vene välisministeeriumiga Kohveriga kohtumiseks.