„Tänu temale rajas Ukraina aluse oma positsioonile Haagis (rahvusvahelises kohtus – toim) Venemaa osalemise kohta relvastatud agressioonis, enne seda aga esitas kõik sellised dokumenteeritud faktid diplomaatiliste kanalite kaudu ja liitlaste luureorganitega luureinformatsiooni vahetamise kanalite kaudu,“ ütles allikas LB.ua-le.

Allika sõnul võttis Šapoval vahetult osa nii planeerimisest kui ka luureoperatsioonidest okupeeritud territooriumide sügaval tagalas.

„Luureoperatsioonide unikaalsus seisnes selles, et kasutati Vene okupatsioonivägede, nende ümberpaigutamise, raadioelektroonilise sõjategevuse süsteemide tänapäevaste näidete olemasolu ja relvade dokumenteerimise vahendeid. Sealhulgas sellisel kujul, et neid võiks kasutada Venemaa Ukraina-vastase relvastatud agressiooni kindlate tõenditena, eriti alaliste pataljonisuuruste taktikaliste gruppide ja uusimate ainult Venemaal toodetavate relvasüsteemide kasutamise kohta,“ ütles allikas.

Lisaks sellele puudutasid mõned luureoperatsioonid õigeaegset teavitamist Vene suurtükiväe positsioonidele paigutamise kohta, mis vähendas oluliselt kaotusi Ukraina sõjaväelaste ja tsiviilelanikkonna hulgas.

„Maksõmi hävitasid vaenlased demonstratiivselt, sealhulgas heidutuselemendina ja informatsioonioperatsiooni elemendina Ukraina kõige ustavamate poegade diskrediteerimiseks,“ ütles allikas LB.ua-le.