Schaarbeeki prügikastist leitud terroristide arvutist leiti failid andmetega peaministri kabineti kohta Brüsselis aadressil rue de la Loi/Wetstraat 16 ja tema ametikorteri kohta aadressil rue Lambermont/Lambermontstraat 1. Jutt ei käi mitte ainult hoonete plaanidest, vaid ka peaminister Micheli büroost tänavalt tehtud fotodest, vahendab Het Nieuwsblad.

Juba varasemast on teada, et uurijad leidsid sellest arvutist ka end lennujaamas õhku lasknud Ibrahim El Bakraoui testamendi.

Belgia meedia teatel on Michel juba pikemat aega rahutuks tegevast leiust teadlik. Micheli pressiesindaja Barend Leyts ütles, et peaministri hoonetele kehtivad juba pikemat aega erilised julgeolekumeetmed ning iga külastajat kontrollitakse rangelt.

Teisipäeval sai teatavaks, et julgeolekumeetmeid on karmistatud Belgia föderaalparlamendis. „Meil on praegu tase 3, aga me võtame kasutusele taseme 4 meetmed. See on ettevaatusest,“ ütles Belgia senati eesistuja Christine Defraigne, kelle sõnul ilmnes terrorijuurdlusest tõesti, et ka föderaalparlament võib olla terrori sihtmärk.

Mõnede allikate sõnul on selle taga eelkõige parlamendi julgeolekuteenistuse üliettevaatlik ülem. Julgeolekupersonal kannab nüüd kuuliveste, keegi ei tohi parlamenti ilma saatjata siseneda ja töötõendeid kontrollitakse rangemalt.