Teadlased leidsid võika söömaaja jäänused eelmisel nädalal, teatab Fox News. Madu oli keskelt ribadeks, alligaatori pea, õlad ja esijäsemed olid aga jätkuvalt kõhus.

Birma püüton on sooaladel võõrkehand, kes ohustab 8 miljardi dollari suurust looduskaitse projekti, ähvardades väiksemad liigid välja süüa.

Florida ülikooli loodusteadlane Frank Mazzotti sõnul tekkisid püütonid alal umbes 20 aastat tagasi, kui tüdinenud omanikud lasid koduloomadeks ostetud maod loodusesse tagasi. Aasiast pärit püütonid on soojal niiskel alal plahvatuslikult paljunenud.

Mazzotti sõnul on alligaatorid ja püütonid võrdsed vastased, võitluses jääb peale see, kes saab vastase paremasse haardesse. Alligaator, keda madu üritas alla neelata, oli haavatud juba enne võitlust, kuid ilmselt elus. Sellele viitavad kahepaikse haavad, mis ei olnud tekitatud maohammustustest.

„Selge see, et kui ta suudab tappa alligaatoreid, suudab ta tappa kõiki liike,” ütleb Mazzotti. See on tema sõnul selge märk, et looduslikku tasakaalu pole ning kõik liigid sooaladel on ohus.

Suured maod võivad ohustada ka inimesi, eriti väikseid lapsi. Üks viljakas püüton võib korraga muneda kuni 100 muna.