Bali-Nusa Tenggara piirkonna lennundusametkonna juht Herson ütles, et pärast seda häiret võttis piloot uuesti lennujuhtimistorniga ühendust ja ütles, et lendab normaalselt ega naase siiski lennuväljale, vahendab Reuters.

„Kapten ise oli piisavalt kindal, et lennata Denpasarist Jakartasse,” ütles Herson.

Pärast Lion Airi lennuki õhkutõusmist Bali saarele lähenenud lennuki piloot ütles, et tal kästi lennuvälja kohal tiirutada ja ta kuulis Lion Airi ja lennujuhtide vestlust pealt.

„Kutsungi Pan-Pan tõttu kästi meil eemal hoida, tiirutada lennuvälja ümber õhus,” ütles anonüümseks jäänud piloot. Kutsung Pan-Pan tähendab sundolukorra teadet, Mayday aga hädaolukorra teadet. „Lioni lennuk palus luba naasta Balile viis minutit pärast õhkutõusmist, aga siis ütles piloot, et probleem on lahendatud ja ta kavatseb jätkata Jakarta suunas.”

Lend Denpasarist Jakartasse maandus sihtkohas kohaliku aja järgi pühapäeval kell 22.55.

Sama lennuk Boeing 737 MAX 8 tõusis järgmisel hommikul kell 6.20 õhku, et lennata Bangka saarele ja sööstis 13 minutit hiljem merre. Enne seda oli piloot palunud luba lennuväljale naasta.

Lion Airi tegevjuht Edward Sirait ütles sel nädalal, et Denpasari-Jakarta lennul tekkis tehniline probleem, kuid see lahendati „protseduurireeglite järgi”.

Indoneesia transpordiminister kõrvaldas kolmapäeval töölt Lion Airi tehnilise direktori ja veel kolm juhtivtöötajat, kes ministeeriumi teatel andsid lennukile loa lennata.

Hersoni sõnul oli lennukil probleem kiiruse ja kõrgusmõõdikuga, aga kapten oli kindel, et lennuk on lennukõlbulik ja jätkas lendu.

Kaks pühapäevase lennu reisijat teatasid Instagramis, et neile valmistasid muret probleemid õhukonditsioneerimissüsteemi ja salongi valgustusega enne, kui lennuk ligi kolmetunnise hilinemisega Balilt lahkus.

Veel üks reisija rääkis Indoneesia TVOne’ile ebasujuvast lennust, mille käigus ei kustunud turvavööde kinnitamise kiri kordagi.

„Kui lennuk õhku tõusis, võttis ta kõrgust ja laskus siis allapoole. Ta tõusis uuesti ja laskus siis jälle järsult ja värisedes,” ütles Diah Mardani. „Kõik lennukis hüüdsid Allahu Akbar [Allah on suur], Subhanallah [Au Allahile]. Me lugesime kõiki palveid, mida teadsime.”