Reisilennuki pardasalvestiste andmete dekodeerimine võib aega võtta rohkem kui 30 päeva, teatas SRÜ riikide tsiviillennundust koordineeriv organisatsioon oma veebileheküljel täna pärastlõunal.

Ei ole veel teada, millal on võimalik dekodeerimisega alustada, tunnistas IAC . Algselt kavatseti Moskvasse toimetatud nn musti kaste analüüsima hakata täna.

Venemaa lõunaosas Rostovi oblastis kukkus eile varahommikul Moskva aja järgi kell 3.50 (Eesti aja järgi 2.50) alla lennufirma FlyDubai lennuk Boeing 737–800. Reisilennuki pardal oli 55 reisijat ja 7 meeskonnaliiget. Ükski pardaolnutest ei jäänud ellu.

Dubaist teekonda alustanud Boeing 737–800 sattus raskustesse , kui üritas teist korda kahe tunni jooksul maanduda Doni äärse Rostovi lennuväljal. Lennuk kukkus alla ja hävines lennuraja kõrval. Õnnetuse hetkel oli piirkonnas halb nähtavus ja puhus tugev tuul.

Esialgse info kohaselt sööstis reisilennuk vertikaalselt otse alla, justkui sukeldudes. Ka Flightradar24 märgib, et FlyDubai reisilennuk oli parasjagu taas kõrgust võtmas, kui ootamatult n-ö nina ees alla kukkus.

Ohvrite jäänused on õnnetuspaigalt kokku kogutud ning ekspertiisi saadetud, kinnitas eriolukordade ministeerium . Lennuki pardal oli 46 Vene, seitse Ukraina, kaks Hispaania, kaks India, üks Küprose, üks Usbekistani, üks Kõrgõzstani, üks Kolumbia ja üks Seišellide kodanik.