Advokaadi sõnul leiab kohtuistung Navalnõi üle aset reedel, 11. mail, vahendab uudistekanal Meduza.

Opositsionäär Navalnõi säutsus vahetult pärast vahi alt vabanemist oma Twitteri kontol, et talle esitati süüdistus kahe administratiivrikkumise, avaliku ürituse korraldamise reeglite korduva rikkumise ja kinnipidamisel vastuhaku eest.

Aleksei Navalnõi protestiaktsioonidel president Vladimir Putini neljanda ametiaja vastu peeti eilse päeva jooksul üle kogu Venemaa kinni enam kui 1600 meeleavaldajat, aga ka mitu ajakirjanikku, sh sai hulk inimesi kinnipidamisel viga.

Opositsionääri aktsioonidega, mille juhtloosungiks oli „Ta (president Putin -toim) ei ole meie tsaar“, liitus päeva jooksul tuhandeid inimesi Kaug-Igast Peterburini, hoolimata ametivõimude hoiatustest, et osavõtjatel tuleb arvestada, et politsei taolisi ametliku loata aktsioone ei tolereeri ja võib kasutada jõudu nende laialiajamisel.

Opositsioonipoliitik Navalnõile ei antud tänavu luba presidendivalimistel osaleda. Keskvalimiskomisjon põhjendas oma otsust sellega, et seaduse järgi pole võimalik riigipea ametisse kandideerida inimesel, kes alles hiljaaegu kandis kriminaalkaristust, seda tema puhul rahvakogunemise loata organiseerimise eest. Üldvalimised võitis ülekaalukalt, 76,6% toetusega president Vladimir Putin. Ta vannutatakse neljandaks ametiajaks riigipea ametisse saabuval esmaspäeval.