Politsei teatel viidi 22-aastane ohver lähedalasuvasse haiglasse, kus ta suri saadud haavadesse, vahendab The Daily Star.

Politsei ei avaldanud väidetava ründaja isikut ega rahvust, kuid ütles, et ta oli noor mees, kes elas 14-17-aastastele immigrantidele mõeldud keskuses.

Nooruk võeti vahi alla süüdistatuna mõrvas.

"Sellised väljakutsed muutuvad üha tavalisemaks. Meil tuleb aina rohkem tegeleda sarnaste juhtumitega alates sellest ajast, kui meile on saabunud nii palju põgenikke," ütles politsei kõneisik Thomas Fuxborg.

Rootsi politseiülem Dan Eliasson taotles esmaspäeval terrorismiga võitluseks, migrantide väljasaatmiseks ja varjupaigataotlejate keskuste turvamiseks juurde 4100 politseinikku ja tugipersonali liikmeid.

"Me oleme sunnitud reageerima paljudele häiretele, mis tulevad varjupaigataotlejate vastuvõtukeskustest. Mõnes piirkonnas hõlmab see märkimisväärse osa politsei ressurssidest. Kuus kuud tagasi ei olnud see veel nii ja see tähendab, et me ei ole võimelised reageerima nii efektiivselt kui teistes piirkondades," ütles Eliasson Rootsi uudisteagentuurile TT.

Rootsi koos ülejäänud Euroopaga on rinda pistmas suurima migratsioonikriisiga pärast teist maailmasõda.

Jaga
Kommentaarid