Amy Bishop Anderson, kes kandis 1986. aastal nime Amy Bishop, mingeid kriminaalsüüdistusi oma venna tapmise eest tol korral ei saanud. Politseiandmed juhtunu kohta on kadunud, kuid juhtumite register nimetab aastatetagust tegu õnnetusjuhtumiks, teatavad CNN ja AP.

Tollal 19-aastane Bishop tulistas oma 18-aastast venda Seth Bishopit vaidluse käigus kolm korda jahipüssiga. Seejärel põgenes neiu koos relvaga, kuid politsei sai ta kätte. Kusjuures jälitatava kinnipidamiseks pidid ka politseinikud relva haarama.

Enne süüdistuse esitamist käskis aga tollane politseijuht neiu lahti lasta ja emale üle anda. Noore andeka viiulimängija Seth Bishopi surm märgiti alguses “äkksurmaks”, kuid vormistati hiljem “relvaga juhtunud õnnetuseks”. Juhtumi ametlik raport on aga teadmata kadunud.

Praegu Braintree politseijuhiks olev Paul Frazier kinnitas, et tal on kavas kohtuda ringkonnaprokuröriga, et uurida kriminaalmenetluse abil, miks kohalik politsei aastatetagust juhtumit sellisel viisil käsitles.

Harvardi Ülikooli haridusega nelja lapse ema Amy Bishop Anderson avas reedel tule bioloogia teaduskonna koosolekul, kuna talle ei pakutud uuel semestril enam tööd. Kolm inimest sai surma ja kolm vigastada.