"Ta on praegu president ja jääb presidendiks. Rahvas on otsustanud," ütles keskvalimiskomisjoni juht Suleiman Imanbajev.

Kella kaheksaks hommikul (Eesti aja järgi kell viis hommikul) olid hääled loetud 2085 valimisjaoskonnast 2055-s ja Akajev oli saanud 1,44 miljonit häält ehk 74,34 protsenti häältest.

Teisel kohal oli parlamendi ülemkoja asespiiker Omurbek Tekebajev, kes sai 13,89 protsenti häältest, kolmandaks tuli tööstur Almazbek Atambajev 6,04 protsendiga ja neljandaks ajaleheomanik Melis Eshimkanov ligi kahe protsendiga.

Valimistulemusi võivad varjutada pettusesüüdistused, millest mõned esitati juba enne valimiste algust.

Tõsiseim vahejuhtum oli rohkem kui 700 Akajevi kasuks täidetud valimissedeliga kasti leidmine pealinna Biškeki ühe valimisjaoskonna lähedalt. Kast leiti enne, kui jaoskonnad pühapäeval avati.

Biškeki prokuratuuri teatel täitis kasti kohaliku valimiskomisjoni juht, keda tundmatu isik kuriteole sundis.

Imanbajevi sõnul esitati valimiste ajal 78 kaebust seaduserikkumiste kohta. Enamasti oli asi selles, et vaatlejaid ei lastud valimisjaoskondadese, ja need probleemid lahendati kiiresti, väitis ta.

Opositsiooni kandidaatide väitel takistati valimiste eel nende kohtumisi valijatega ning neile ei antud võimalusi tele- ega raadioesinemisteks.

Akajevi pearivaal, endine julgeolekuminister Feliks Kulov, kõrvaldati konkurentsist, kuna ta keeldus kirgiisi keele eksamit tegemast.

Valimisi jälgis teiste seas ka Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE), mis esmaspäeval oma vaatlustulemustest ajakirjanikke teavitab.

Valimiste lõpptulemused peaks teatatama samuti esmaspäeval.