Dagens Nyheteri andmetel selgub festivali We Are Stockholm politseile saadetud teadetest, et seksuaalkuritegusid on toimunud, kuid politsei ametliku versiooni järgi on kõik sujunud rahulikult, vahendab Helsingin Sanomat.

„Probleem, et noored mehed hõõruvad ennast inimmassis tüdrukute vastu, on jätkunud varasemate aastate kombel,“ öeldakse ühes raportis.

Teises Dagens Nyheteri kätte sattunud raportis räägitakse, et poisid ja mehed on ahistanud tüdrukuid rahvamere kaitse all. Noorimad tüdrukud on olnud vaid 11-12-aastased.

Dagens Nyheteri teatel ei tulnud sellised juhtumid seoses eelmise suve kontsertidega üllatusena, sest ahistamisest ja häirivast käitumisest teatati ka eelmisel aastal. Ajalehe andmetel olid süüdlased tihti välismaa päritolu mehed, kes olid tulnud Rootsi ilma vanemateta.

Noorsoofestivali korraldajad ja linnaametnikud on ahistamisest teadnud, aga sellest pole avalikkusele ega meediale räägitud. Dagens Nyheteri teatel pole ahistajate jaoks mingeid tagajärgi olnud.

Ürituse korraldaja teatel on siiski turvamehi instrueeritud ja kontrolli tugevdatud muu hulgas abipolitseinikke arvu suurendades.