„Vastuseks väärusuliste Odini sõdalaste tänavapatrullidele oleme meie, moslemid, otsustanud asutada grupi, mille eesmärk on patrullida tänavatel, alguses pealinnas Oslos, et eitada halba ja nimetada seda heaks,“ tsiteerib VG pressiteadet, vahendab Yle Uutiset.

Norra ajalehe teatel on islamistide patrulli kavandatava vormiriietuse rinnaesisel väike logo ja seljal äärmusislamistliku terroriorganisatsiooni Islamiriik must lipp.

Teate kohale toimetanud isik kommenteeris hiljem VG-le, et islamistlikke patrulle hakatakse korraldama, sest Norra moslemitest elanikkond ei tunne end paremäärmuslaste tänavapatrullide tõttu ohutult.

„Meid ei ole põhjust karta. Norra vajab turvalisi tänavaid. Grupi loomine on vastus Norra võimudele, kes lasevad paremäärmuslastel tänaval patrullida,“ ütles islamistide esindaja ajalehele Dagbladet.

Organisatsiooni loomist kinnitas VG-le Norras tegutseva sunniitliku salafistide organisatsiooni Profetens Ummah ajutine juht, kes nimetab and Abu Arijoniks.

Abu Arijoni sõnul on eesmärk alustada patrullidega Oslos ja laiendada hiljem tegevust pealinnast lõunas asuvatesse Drammenisse ja Tønsbergi.

Profetens Ummah’ pärisjuht Ubaydullah Hussain on vangis süüdistatuna inimeste värbamises Islamiriigi ridadesse.

Norra politsei julgeolekuteenistus PST ja Oslo politsei ei kommenteerinud islamistlikke patrulle VG-le.