Ühtlasi teavitati võime väidetavalt mitmel korral mehe ekstremistlikest vaadetest, väideti pühapäeval.

Lähedaste sõnul oli üks kolmest ründajast pakistanlasest radikaal, kes kasvas üles Suurbritannias. Ametlikku kinnitust ründajate isikute kohta, hoolimata päringutest, veel ei ole, märgib ajaleht.

20ndates aastates radikaal, kelle isikut The Times suurlinna politsei palvel ei avalikusta, oli võimudele teada. Vähemalt kahel korral teavitati temast seoses radikaliseerumisega enne, kui ta ööl vastu pühapäeva koos veel kahe äärmuslasega London Bridge'il rahva sekka sõitis ja lähedalasuval turul valimatult inimesi pussitama asus, nõudes seitse elu.

Üks mees andis politseile äärmuslasest enda sõnul teada pärast seda, kui ta avastas, et pakistanlane võtab interneti teel osa radikaalse Ameerika jutlustaja lärmamistest.

Ühe naise sõnul võttis ta aga politseiga ühendust pärast seda, kui ta kuulis inimestelt, et mees kutsub koolilapsi Islamiriigiga ühinema. Vähemalt üks teismeline tüdruk kinnitas, et radikaal lähenes talle seesuguse jutuga ühise jõusaalitreeningu ajal.

Ka 22-aastasest Salman Abedist, kes ründas kahe nädala eest Manchester Arenat, saates teise ilma 22 ja vigastades veel pea 60 inimest, teavitati inimeste sõnul võime seoses tema radikaalsete vaadetega. Ühendkuningriigi julgeolekuteenistus Mi5 uurib seda väidet.

Terroriakti eest võttis eile õhtul vastutuse terroriorganisatsioon Islamiriik.