Tuntud ravimitöösturi ja tema abikaasa Honey leidis reedel nende luksusliku häärberi keldris asuva basseini kõrvalt pooduna nende endi kinnisvaramaakler, vahendab uudistekanal BBC News.

Toronto politsei pressiesindaja ütles laupäeval, et surmad olid kahtlased, mistõttu ei saa esialgu ühtki võimalust välistada. Ajalehtede Globe and Mail ja Toronto Sun allikate teatel usutakse, et 75-aastane miljardär tappis oma abikaasa, jättis juhtunust mulje kui suitsiidist ja tegi seejärel ise enesetapu.

Ärimehe lähedased seda lugu aga ei usu. „Oleme šokeeritud ja arvame, et see on vastutustundetu, et meediale anti politseist teada teooriast, mille tõelevastavust pere, sõbrad ega kolleegid ei usu,“ tegid lähedased ühisavalduse.

Võimude teatel ei olnud märke sissemurdmisest ja esialgu ei otsita ka kahtlualust. „Meil tuleb tõdeda, et surma asjaolud oli kahtlased, ja vastavalt sellele juhtumit ka käsitletakse,“ vahendas BBC politseikonstaabel David Hopkinsoni sõnu.

Barry Sherman asutas ravimiettevõtte Apotex 1974. aastal. Ta oli endiselt firma juhatuse esimees. Tema varandus ulatus Forbesi andmetel 3,2 miljardi dollarini.

Ta oli üks Kanada rikkamatest inimestest ja tuntud filantroop. Paaril oli neli last.

Ärimehe surm vaputas Kanada poliitilist, äri- ja filantroopia eliiti, tuues meenutusavaldusi kümnetelt ärimeestelt ja poliitikutelt, sh peaminister Justin Trudeault.