Venturini kloostris, kus on ka pedofiilpreestrid, narkosõltlased ja alkohoolikud, ravitakse neid, kes näitavad üles ebasobivaid seksuaalseid suundumusi, teatas 2012. aastal homoseksuaalsust tunnistanud endine katoliku preester Mario Bonfante ajalehele La Repubblica, vahendab The Local.

„See on koht, kus nad aitavad sul õige raja taas üles leida. Nad tahtsid mind ravida. Ma keeldusin minemast,“ rääkis Bonfante, kes selle keeldumise pärast väidetavalt kirikust välja visati.

Vatikan keeldus kommenteerimast.

Venturini kloostrit juhtiv 72-aastane isa Gianluigi Pastò eitas geipreestrite ravimist, kuid vihjas La Repubblicale, et seal võisid minevikus peatuda nii gei- kui ka pedofiilpreestrid.

„Praegusel hetkel ei ole meil ühtki gei- ega pedofiilpreestrit,“ ütles Pastò ning lisas, et Venturini on koht, mis aitab preestritel pühakuteks saada.

Vaid päevi varem süüdistas homoseksuaalist Poola preester Krzysztof Charamsa Vatikani „institutsionaliseeritud homofoobias“.

Charamsa esitas süüdistused oma „kapist väljatuleku“ kõnes laupäeval Roomas.

„Ma olen kapist väljas ja ma olen selle üle väga õnnelik,“ ütles 43-aastane Charamsa. „Ma tahan olla kõigi vaikselt kannatanud seksuaalvähemuste ja nende perekondade eestkostja.“

Charamsa sõnul on enamikul katoliku preestritest homoseksuaalne orientatsioon, aga nad on nii enesevihkamist täis, et toetavad oma põhiinstiktide ja armastuseiha mahasurumist.