Savtšenkot süüdistatakse Venemaal kahe Vene ajakirjaniku tapmises ja ebaseaduslikus Vene piiri ületamises. Vene prokuratuur taotleb Nadia Savtšenkole karistuseks 23-aastast vabadusekaotust.

Lesnevskaja kutsus Putinit üles olema mees ja naispilooti vabaks laskma: "Härra president! Pöördun teie poole rahvusvahelise naistepäeva eelõhtul Venemaa kodanikuna ja lihtsalt naisena. Kogu maailma silme all sureb Venemaa vanglas kuiva näljastreiki pidades vapper naine Nadežda Savtšenko! Ma palun, ma kutsun Teid üles mingisuguselegi inimlikkusele, kristlikkusele, lõppude lõpuks mehisusele, et see seadusetus peatada ja viivitamatult vahetada Nadežda välja Vene sõjaväelaste vastu või kehtestada talle Teie käsuga amnestia! Ärge alandage Venemaad, tema mehi, tema ohvitsere, kellel veel on jäänud alles ettekujutus aust! Ja isegi kui Te peate Ukraina ohvitseri, kes kaitseb oma riigi suveräänsust, vaenlaseks – austage vaenlast! Ka mina pean teid oma ideeliseks vaenlaseks, kuid lubage, äärmisel juhul pidada mul Teid, oma riigi Presidenti meheks!"

Ukraina piloot ja ülemraada liige Nadia Savtšenko teatas reedel, et lõpetab välja kuulutatud näljastreigi ainult Ukrainasse naasmisel „elusalt või surnult“. Kuiv näljastreik on tema sõnul protest Vene võimude, Vene eriteenistuste, uurijate, kohtute ja prokuratuuri tegevuse vastu ning selle vastu, et nad püüavad oma kuritegusid varjata. Savtšenko on kindel, et need organid on süüdi rahvusvahelise õiguse rikkumises, tema Ukrainast röövimises, vägisi Venemaale viimises ning ebaseaduslikus kinnihoidmises Venemaa vanglates ja ebaausas kohtupidamises.

Savtšenkole avaldas toetust ka 26 Euroopa Parlamendi liiget, nende hulgas Urmas Paet, Kaja Kallas ja Tunne Kelam. Eurosaadikud kinnitasid Savtšenkole saadetud kirjas, et avaldavad talle toetust ning kinnitavad, et jätkavad tegevust tema vabanemise nimel. Urmas Paeti sõnul on Nadia Savtšenko pidanud silmitsi seisma kafkaliku kohtuprotsessiga, mille jooksul faktid ja tõendid ning tunnistused muutuvad vastavalt sellele, mis Kremlile kasulik on.