Meenutades 27aastase ärimehe Aigars Lusise ja -naise Ella Ivanova tapmist jaanuaris, Ventspilsi linnapea Aivars Lembergsi vastu tõstetud süüdistusi, kahele kohtunikule kaheksaaastase vanglakaristuse mõistmist altkäemaksuvõtmise eest, ekspeaministri ja korruptsioonivastase võitluse büroo ülema vastasseisu, esitas BusinessWeek retoorilise küsimuse “Kas see on Euroopa Liit 2008. või Chicago 1920. aastatel?,” vahendab ETV24.

Artiklis tsiteeritakse ka ettevõtjate arvamusi. Hollandi kompanii B&S International esindaja Theo Postma sõnul olid tal seoses pikaajaliste investeeringutega Lätisse algul suured lootused, mis aga pöördusid frustratsiooniks.

“Peamine probleem, millega meie kui välismaised investorid kokku puutume, on ebapiisav otsuste langetamine ja toetus Läti valitsuse tasemel,” rääkis Postma. “Regioonid teevad otsuseid, võib-olla küll mitte kiiresti, kuid lõpuks nad tulevad. Probleem on selles, et pole kõrgemat taset, kes aitaks või koordineeriks.”

Postma ütles, et Läti peab ennast Balti riikide keskmeks, kuid äri läheb Eestisse ja Leetu. “Meil on kaubamajad Hiinas ja Kabulis, kuid need paigad on võrreldes Lätiga äritegemise mõttes paradiis.”