„Jääb palju veealuseid karisid, mida arstid püüavad vältida, sest ta viibis kaua kriitilises seisundis,“ ütles Jevgenia Kara-Murza. Sealjuures ei pea arstid tema sõnul mehe praegust seisundit tema eelmise haiguse tagajärjeks. Jevgenia Kara-Murza sõnul ei võtnud mees pärast tervenemist mingeid ravimeid ja tema organism oli täiesti terve, vahendab Raadio Vabadus.

Vladimir Kara-Murza on kunstliku kooma seisundis, mille arstid kutsusid esile 3. veebruaril. Tehakse esimesi samme tema koomast väljatoomiseks.

Vladimir Kara-Murza viidi haiglasse 2. veebruaril samasuguste sümptomitega nagu 2015. aasta mais. Siis pandi talle diagnoos „äge neerupuudulikkus mürgistuse foonil“. Poliitiku isa Vladimir Kara-Murza vanem pakkus siis, et poeg mürgitati töö tõttu Boriss Nemtsovi sanktsioonide nimekirja kallal. Jutt käib nimekirjast, mille Nemtsov koostas Vene ametnikest, kellele lääneriigid oleksid tema arvates pidanud finants- ja administratiivsanktsioonid kehtestama.

2016. aasta jaanuaris avaldatud arstlikus hinnangus kinnitati, et Vladiumir Kara-Murza organismis oli märkimisväärselt suurenenud nelja raskmetalli – mangaani, vase, tsingi ja elavhõbeda – kontsentratsioon.

Kara-Murza ise väitis, et tegemist oli tapmiskatsega tema tegevuse takistamiseks. 2015. aasta detsembris esitas ta sellekohase avalduse ka Venemaa uurimiskomiteele. Kara-Murza sõnul kasutati tema mürgitamiseks keerulist ainet, millele on ligipääs kas vastavatel eriorganitel või sellistest organitest lahkunud inimestel. Juhtumit uurima ei hakatud.