“Meil on andmeid, et nad kohtusid hiljuti ja pidasid kõnelusi koordineeritud rünnakute korraldamise üle,” ütles Ghazni provintsi kuberner Haji Assadullah telefoni teel Reutersile.

Gulbuddin Hekmatyar, radikaalse Islamipartei liider, ja kaks Talibani komandöri, Jalaluddin Haqqani ja Saifur Rahman, panid strateegia paika Pakistani hõimualadel Afganistani piiri lähedal, märkis kuberner.

Kõik kolm opositsiooniliidrit on USA armee koostatud tagaotsitavate nimekirjas.

Assadullah ütles, et ta ei tea täpselt, millal või kus kohtumine aset leidis.

Sissid kavandasid rünnakuid Wardaki ja Ghanzi provintsis Kabulist loodes ning Paktika, Paktia ja Khosti provintsis riigi kaguosas, lausus Assadullah.

Viimastel kuudel on toimunud mitu kallaletungi USA juhitud rahutagamisjõududele, Afganistani valitsusvägedele ja abitöötajatele.

Neljapäeval toimus Khostis granaadirünnak USA armeekonvoi vastu ning Kunduzi lennuväljal tulistati ameeriklasi kergetest relvadest, ütles Ühendriikide relvajõudude esindaja.

Vahejuhtumites ei saanud keegi tõsiselt kannatada.

Ametnikud süüdistavad kallaletungides Talibani liikmeid, nende liitlasi terrorivõrgustikust al Qaeda ning Hekmatyari poolehoidjaid.

Kardetakse, et 2001. aastal USA ja Afganistani opositsioonivägede sõjalises kampaanias võimult tõrjutud islamiliikumine Taliban kogub uuesti jõudu.

Assadullah rõhutas, et valitsusväed suudavad vastu seista ja tagasi lüüa igasuguse tavarünnaku, kuid sissid võivad korraldada terroriakte.

“Nad ei suuda viia ellu ulatuslikke rünnakuid. Nad ei ole tõsine oht,” lausus ta, hoiatades, et igasuguste terroriaktide arv võib kasvada.