ÜRO erisaadiku ja Inglismaa endise peaministri Gordon Browni sõnul näitas talle pilte kohaliku Chibok`i linna (piirkonna, kust tüdrukud rööviti - toim) nõukogu liige. "Aeglaselt ja pisarsilmi ulatas ta mulle faili, kus olid röövitud tüdrukute näod ja nimed," kirjutab Brown.

Isegi politsei ja sõjavägi ei olevat saanud nii detailseid kirjeldusi, kui kogukonna liider suutis kadunud teismeliste vanematega suheldes koguda.

Fail sisaldas 185 lehekülge - igale tüdrukule üks lehekülg. Igal lehel oli foto ning faktid neidude kohta. 19 tüdruku kohta siiski puudub veel foto, kuid kogukonna liider lubas, et ta saab need iga hinnaga...

Vanemate ja kogukonna liidrite loal pandi tüdrukute nimed ja fotod avalikku domeeni, et maailm mäletaks kadunud tüdrukuid.

ÜRO erisaadik rääkis ka 53 tüdrukuga, kellel õnnestus Boko Haram`i rühmituse käest põgeneda. Kuigi kõik tüdrukud tahtsid enda sõnutsi saada arstideks ja aidata inimesi, siis on nad praeguseks kaotanud järje enda õpingutes, kaotanud turvatunde ning aasta terrorirühmituse käes on tüdrukuid tugevalt traumatiseerinud.

Viimasel ajal on Indias, Iraagis, Nigeerias ja veel mitmetes piirkondades toimuvad kuriteod naiste vastu - vägistamised, tapmised, kehalised väärkohtlemised, sandistamised - tõusnud veelgi rohkem avalikkuse tähelepanu alla. Lisaks sunnitakse ÜRO andmeil Aafrika ja Aasia piirkondades ligi 200 000 vaid 11, 12 ja 13 aastaseid tüdrukuid abielluma vastu nende tahtmist.

"Poisid ja tüdrukud, kellega ma olen kohtunud Nigeerias, Pakistanis ja sadades teistes riikides väärivad kuulda võtmist. Neid tuleb kuulata ja kuulata hoolega. Neid tuleb kuulata tihti. Ainult siis maailm tõesti kuuleb neid," leiab Brown.

Nigeeria äärmuslik islamistlik rühmitus Boko Haram jätkab röövimistega ning riigi põhjaosast viidi juuni alguses kaasa vähemalt 20 naist.

Röövimispaik asub üsna lähedal koolile, kust 14. aprillil rööviti aga lausa 276 tüdrukut.

Boko Haram väidab, et nad on islami usku pöördunud ja neid ei vabastata seni, kuni kõik islamistidest vangid Nigeeria valitsuse poolt vabastatakse. Röövimiste põhjusena on rühmitus välja toonud lääneliku koolisüsteemi, mis ei sobivat Nigeeria naistele. Avalikkus on tugevalt tauninud rühmituse tegevust ning neid on erinevates artiklites kutsutud muuhulgas ka vägistajateks, argpüksideks, terroristideks ning kurjategijateks.