Gobzems ütles Läti Delfile, et hagiga nõutakse välja sada miljonit latti (142 miljonit eurot). „Me leiame, et kannatanutele on vaja kiiret ja operatiivset õiguskaitset. Riigistruktuuride venitamine juhtunu asjaolude väljaselgitamisel viib selleni, et vastutavad ettevõtted suudavad kõik jäljed kaotada,“ ütles Gobzems ning kutsus riiki üles arestima nii kiiresti kui võimalik vastutavate osapoolte varad, vahendab Läti Delfi.

Advokaadid usuvad, et nende hagi paneb Riia linnaduuma kiiremini tragöödia süüdlasi välja selgitama. Kui hagi Riia linnaduuma vastu tagasi lükatakse, esitavad Gobzems ja Alliks hagid konkreetsete ametiisikute vastu.

„Kui nõuded firmade vastu tagasi lükatakse, esitame me hagid nende omanike või tulusaajate vastu. Kui lükatakse tagasi hagid meie arvates süüdi olevate juriidiliste ja füüsiliste isikute vastu, esitame me hagi Läti riigi vastu ja kutsume Lätit üles esitama hagi Leedu riigi vastu,“ öeldakse advokaatide teates.

Gobzems ei nimetanud veel konkreetseid kostjaid, kuid ütles, et teatab sellest pressikonverentsil. Võib aru saada, et jutt käib Riia linnaduumast ja kolmest ettevõttest.