Endine Leedu riigipea rääkis, et ta ei saa kohati aru riigis toimuvast lustratsiooni protsessist - miks mõningaid endisi nõukogude julgeolekuameti käsilasi ja kaastöötajaid, kes on n-ö pattu kahetsenud, ei avalikustata. Samas aga jätkub teiste inimeste alusetu süüdistamine, kurtis Adamkus Delfi vahendusel.

„Lustratsiooniprotsess on mulle arusaamatu, sest kelle südametunnistusel on teatud tegevus, võivad tänasel päeval süüdistada teisi seotuses KGBga. Kuid minu arvates jõustus see seadus Leedus liiga hilja või siis kasutatakse seda valesti," rääkis endine riigipea telesaates „Õigus teada".

Adamkus lükkas tele-eetris veel kord ümber süüdistused enda KGB sidemetest ja ütles, et jätab kõik taolised algatused süüdistajate südametunnistusele.

Adamkuse sõnul taolised süüdistused „näitavad organiseeritud, plaanipärast rünnakut nurjamaks tema 10-aastast presidendi ametis tehtud tööd ja teisest küljest kasvavat survet".

Kellelgi on vist kasulik näidata endist presidenti vaat et vastasleeri kasuks töötanud kurjategija rollis, resümeerib Leedu Delfi.