Tumesinine Midase king number 36 anti üle aborigeenide vanemale Pat Eatockile, kes ütles, et Gillard peab sellele nädala jooksul järele tulema või see müüakse eBays maha, teatab Daily Telegraph.

„Ma näen seda seismas 10 aasta pärast muuseumis klaaskastis nagu Tuhkatriinu kinga, sest see on osa rassisuhete ajaloost Austraalias,“ ütles 75-aastane Eatock, kes oli esimene aborigeeni naine, kes kandideeris parlamenti.

Neljapäevased inetud stseenid Canberras on Austraalias palju elevust tekitanud. Seda kajastab laialdaselt meedia, rassidevahelised suhted on pingestunud ning üks peaministri abidest vallandatud.

Aborigeenidele suveräänsust nõudnud meeleavaldajad põletasid reedel Austraalia parlamendi juures riigilippu. Aborigeenide juhid kutsusid aga üles rahulikkusele ja mõned neist mõistsid hiljutise vägivalla hukka kui häbiasja.

Peaminister Gillard ütles, et austab vabadust meelt avaldada, kuid mõistab hukka vägivalla.

„Mille ma lõpuni hukka mõistan, on see, kui protestid muutuvad vägivaldseks viisil, mida me nägime eile,“ ütles Gillard. „Mis puutub minusse, siis ma olen alati olnud kindel politsei võimetes. Ma teadsin, et minuga läheb kõik hästi ja läkski hästi.“

Gillard lisas, et ei närveeri oma kinga tagasi saamise pärast. „Ma olen õnnelikus olukorras, sest ma olen naine, kellel on mitu paari kingi,“ ütles Gillard.