Ida-Inglismaal asuva Norfolki krahvkonna politsei pressiesindaja sõnul võeti printsiga ühendust, kui ajakirjandusse jõudis foto, kuidas 97-aastane mees pärast haiglast lahkumist sõidab ringi kinnitamata turvavööga, ja ta kutsuti korrale, vahendab uudistekanal BBC.

„Teavitav ja selgitav tegevus on kooskõlas meie tavapärase vastusega, kui saame ülevaate fotodest, millel on näha seesugust liiklusrikkumist, mille tõenäoliselt prints Philip toime pani,“ ütles ta.

Auto paiskus külili

97-aastane prints pääses neljapäeval imekombel suuremate vigastusteta, kui tema Land Rover teise autoga kokku põrkas ja külili paiskus. Appi tõtanud pealtnägija tiris printsi katuseluugi kaudu autost välja.

Tunnistajate sõnul oli prints šokis. Ta ütles, et õnnetuse hetkel pimestas teda ere päike.

Autos, millega prints kokku põrkas, oli 10-kuune laps, kes pääses õnneks ka vigastusteta, ja kaks naist, kellest üks toimetati haiglasse käeluumurru kahtlusega ja teine põlvevigastusega.

Täna avaldas üks neist ajalehe The Mirror vahendusel rahulolematust, et kuninglik pere jättis nende ees vabandamata, mistõttu juhul, kui peaks selguma, et prints oli õnnetuse põhjustaja, sooviks ta tema üle kohtumõistmist.

Õnnetuse hetkel oli Philip kaine.