Kohaliku aja järgi teisipäeva õhtul toimunud missa Copacabana rannal viis läbi Rio de Janeiro peapiiskop Orani João Tempesta. Ta tervitas viiepäevasele festivalile saabunud palverändureid. Kokku peaks üle maailma kokku tulema umbes 1,5 miljonit inimest, vahendab BBC News.

Enne ürituse algust tekkis Rios transpordikaos, sest elektrivoolu kadumise tõttu seiskus metroo. Liiklus seisis kaabli purunemise tõttu kahel liinil kaks tundi.

Rahvamassid, kes lootsid missal osaleda, ei pääsenud liikuma. Inimesed püüdsid suruda ennast rannale suunduvatesse bussidesse ja taksodesse.

Politsei pidi tagasi hoidma gruppi vihaseid reisijaid, kes jooksid tormi ühele peamistest metroojaamadest.

Brasiilia on sunnitud üle vaatama 76-aastase paavsti turvameetmed. Pärast esmaspäeval Brasiiliasse saabumist sattus ta mitmel korral rahvahulga piiramisrõngasse. Rahvas suutis peatada läbi Rio liikuva paavsti autokorteeži ning sirutada käsi läbi tema auto avatud akna.

„Paavsti sekretär ütles mulle, et tundis õudust, aga paavst aina naeratas,“ ütles Vatikani pressiesindaja Federico Lombardi ajakirjanikele.

Paavsti võttis esmaspäeval osariigi kuberneri residentsis ametlikult vastu Brasiilia president Dilma Rousseff.

Residentsist väljaspool kasutas aga politsei pisargaasi inimeste vastu, kes protestisid valitsuse, aga ka paavsti visiidi kulude vastu.

Kolmapäeval külastab paavst São Paulo osariigis Nossa Senhora da Conceição Aparecida rahvuslikku pühamut.

Pühapäeval leiti sealt isetehtud lõhkekeha, mis võimude teatel oli väikese võimsusega ning oli kaugel kohtadest, mida külastavad paavst ja palverändurid.

Omal soovil külastab paavst kolmapäeval ka üht haiglat Rios ning kohtub noorte inimestega, kes osalevad uimastivõõrutusprogrammis.