Kabuli valimiskomisjon teatas, et esialgsetel andmetel käisid Talibani tugialal Babajis, provintsi pealinnast Lashkar Gahist põhjas, valimas väga vähesed inimesed. Hääleõiguslikke oli mitutuhat, kirjutab The Times.

Neli kümnest sõdurist, kes surid Talibani enne valimisi Helmandi provintsist väljatõrjumiseks korraldatud operatsiooni Pantriküünis käigus, hukkusid just Babaji piirkonnas.

Briti kaitseministeeriumi ametnike sõnul oleks numbrid hääletamas käinute kohta Babajis, juhul kui need kinnitust leiavad, „väga suur pettumus”.

Suurbritannia Afganistani suursaadiku Mark Sedwilli sõnul kulub veel kolm kuni viis aastat, enne kui suudetakse välja õpetada Afganistani sõdurid, kes on valmis üle võtma julgeoleku tagamise Helmandi provintsis.

Kolme Helmandis sõditud aasta jooksul on seal hukkunud 202 Briti sõdurit ja haavata saanud umbes 800, kellest 235 väga raskelt või raskelt.

Sedwill hoiatas, et isegi siis, kui lahingutegevus lõpeb, peavad sõdurid ikkagi veel palju aastaid ohtlikke ülesandeid täitma.