Duuma seadusandluskomitee esimehe Pavel Krašeninnikov ütles RIA Novostile, et otseselt vabastatakse kinnipidamisasutustest kuni 45 000 inimest.

Komitee esimees märkis, et duumasaadikud tahavad anda amnestiat vaid „mitte väga suurele arvule inimestele", kuid nii, et nende seas oleks sõjaveterane, invaliide aga ka kergemaid kuritegusid sooritanud inimesi.

Amnestiat saab Venemaal kuulutada välja kas parlamendi alamkoda riigiduuma või riigipea. Amnestia mõiste alla kuulub täielik või osaline vabastamine kriminaalvastusest, samuti varem karistust kandnud isikute rehabiliteerimine.

9. mai amnestia algatajaks on ülemkoja esimehe Sergei Mironovi juhitav erakond Õiglane Venemaa, mis esitas jaanuari keskel duumale vastava määruste paketi.

Muu hulgas soovitakse vabastada esmakordselt karistatud alaealisi; kuni 5-aastast karistust kandvaid tahtlike kuritegusid sooritanuid, kes on pool ajast ära kandnud; kuni 3-aastast karistust kandvaid isikuid; rasedaid või alaealiste lastega naisi ning üle 50-aastaseid naisi ja üle 55-aastaseid mehi, kellele on määratud kuni 7-aastane vangistus.

Praegusel hetkel viibib Venemaa karistusasutustes üle 800 000 inimese.