Vastava sotsialoogilise küsitluse tellis Saksamaa teine telekanal Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF). Kommunistliku Saksa Demokraatliku Vabariigi ühinemise liitvabariigiga mõistis hukka vaid 14 protsenti vastanutest.

Ida liidumaades, mis kuulusid enne SDV koosseisu on liitumise üle rõõmustajaid 88 protsenti, mis on kuue võrra rohkem kui "vanades liidumaades". Suurem osa vastanutest 75 protsenti lanes ja 60 protsenti idas, arvavad, et endiste idasaksalaste elu on praegu parem kui enne ühinemist. Samas 18 protsenti "ossidest" nii ei arva.

Veel kuue protsendi "läänlaste" ja 13 protsendi idas elava sakslase arvates pole peale Saksamaade ühinemist eriti midagi muutunud.

Enim erimeelsusi tekitas küsitluse küsimus, kes võitis enam kahe riigi ühinemisest: 60 protsenti lääne liidumaade respondentidest arvab, et võitsid eelkõige "ossid", seitse protsenti aga, et võitis lääs ja neljandik arvab, et võidumehed olid mõlemad. Idas arvati vastupidi.

Saksamaad ühinesid taas üheks riigiks peale Berliini müüri langemist 3. oktoobril 1990. Üle riigi on sel puhul suured pidustused. Suurim pidu on Bremenis, kus liidukantsler Angela Merkel võõrustab tollast ühinemis võtmefiguuri Helmut Kohli, aga ka Euroopa Komisjoni presidenti José Manuel Durão Barrosot ja NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni.