„Ma saan praegu tuhandeid kirju inimestelt, kes (...) paluvad mul esitada oma kandidatuuri. Minu isiklikud plaanid olid täiesti teistsugused, kui aus olla. Ma juhin Kasahstani, võibolla on aeg muuta dekoratsiooni?“ ütles Nazarbajev naistepäevaeelsel kohtumisel Kasahstani avalikkuse esindajatega, vahendab RIA Novosti.

Oma esinemises ütles Nazarbajev, et küsis kunagi Singapuri riigi asutajalt Lee Kuan Yew'lt, miks viimane riigipea ametist lahkus. „Ta ütles: „Ma olen 31 aastat juhtinud, aga kui nägin viimastel aastatel ennast televiisorist, ei meeldinud ma iseendale,““ rääkis Nazarbajev.

Nazarbajev määras oma korraldusega ennetähtaegsed presidendivalimised selle aasta 26. aprillile. Sellega seoses ütles ta, et võtab vastu otsuse enda osavõtu kohta hiljem.

Reedeks oli esitatud juba kümme kandidaati. Neljapäeval selgus, et üks kandidaat, Askar Sõrgabajev kukkus läbi riigikeele eksamil.

Nazarbajev on Kasahstani juhtinud alates 1989. aastast. Alguses oli ta Kasahstani kommunistliku partei keskkomitee esimene sekretär ja hiljem president. Kasahstani põhiseaduse järgi võib üht inimest presidendiks valida vaid kaks korda järjest. See säte ei kehti aga esimese presidendi Nazarbajevi kohta.