Jordan jõudis koos isa ja kasuemaga mäe otsa kohaliku aja järgi laupäeva hommikul. Sellega täitis Californiast pärit nooruk oma ammuse unistuse, mida ta oli hellitanud juba sellest ajast saadik, kui ta nägi üheksa-aastasena koolis pilti maailma kõrgeimast tipust, kirjutas Sidney Morning Herald.

„See on asi, mida ma olen alati tahtnud enne surma teha – vaid juhtumisi teen ma seda nii noorelt. Ma lähen maailma rekordit taotlema, kuid tegelikult ma tahan lihtsalt selle mäe otsa ronida,“ on Jordan Romero varem AFP-le öelnud. Senine rekordihoidja oli nepallane Temba Tsheri, kes jõudis mäetippu 16-aastasena.

„Meeskond just helistas ja kinnitas, et nad seisavad Mount Everesti tipus. Kõik nad olid uskumatult õnnelikud. Nad tänasid ka kõiki, kes toetasid ja julgustasid neid sel teekonnal,“ seisis Jordan Romero veebilehele riputatud teates. Paraku ei saanud Nepali ametnikud seda saavutust kohe kinnitada, kuna Jordani perekond ja neid abistanud šerpad lähenesid Hiina-Nepali piiril asuvale mäele Tiibeti poolt.

Valmistudes maailma katusele tõusma treenis Jordan terve aasta. Koduses Californias vallutas ta raske seljakotiga väiksemaid mägesid ja magas spetsiaalses telgis, mis simuleeris kõrgmäestiku tingimusi.